LAST MINUTE Krstarenje Jadranom - polasci 24.7. i 31.7.

Krenite na nezaboravno krstarenje Jadranskim morem, otkrivajući čari hrvatske obale i otoka. Ova avantura vodi vas kroz povijesne gradove, slikovite uvale i netaknute prirodne ljepote, pružajući vam priliku da istražite bogatu kulturnu baštinu i uživate u autentičnim lokalnim specijalitetima. Naš pažljivo osmišljen itinerar osigurava savršen balans između opuštanja, istraživanja i gastronomske uživancije, sve uz vrhunsku uslugu i udobnost našeg broda. Pridružite nam se na ovom putovanju kroz vrijeme i prostor, gdje svaki dan donosi novo iskustvo i neizbrisive uspomene.

Ruta: Split – Hvar – Vis – Lastovo – Korčula – Makarska – Supetar – Split

Krstarenje Jadranom

DatumPalubaRedovna cijenaLAST MINUTE cijena
  24.07. - 31.07.   Donja paluba 1.250€ 800 €
  Gornja paluba 1.500€ 900 €
  31.07. - 07.08.   Donja paluba 1.250€ 800 €
  Gornja paluba 1.500 € 900 €


Program putovanja
Dan 1   Srijeda: Split - Hvar (Usluga na brodu: večera)
Dolazak u Split u vlastitom aranžmanu. Ukrcaj na brod počinje od 12 sati, dok su kabine dostupne od 14 sati kada brod napušta splitsku luku. Uz piće dobrodošlice, upoznajte se s posadom i sigurnosnim pravilima na brodu. Plovimo prema Hvaru, uživajući u opuštajućem krstarenju uz pauzu za kupanje u jednoj od lijepih uvala. Dolazak u Hvar, jedan od najljepših gradova na Jadranu, poznat kao omiljeno odmorište međunarodnih zvijezda, ali i kao šarmantan primorski grad s osam stoljeća starom arhitekturom. Prošećite starim gradom s njegovim slikovitim uličicama i prvim javnim kazalištem u Europi. Preporučujemo uspon na tvrđavu Forticu s koje se pruža prekrasan pogled na Hvar i Paklene otoke. Večera na brodu i noćenje.

Dan 2   Četvrtak : Hvar - Vis (Usluga na brodu: doručak i ručak)

Ujutro krećemo prema Visu, najudaljenijem otoku srednjodalmatinskog arhipelaga, poznatom po kulturnom bogatstvu, povijesnoj baštini i prirodnim ljepotama. Grčki pisac Agatarhid hvalio je viška vina, smatrajući ih boljima od ostalih koje je probao. Najautentičnije vino otoka je vugava, koje možete kušati u brojnim restoranima i konobama. Vis je bio "zabranjeni otok" tijekom komunizma, centar jugoslavenske mornarice, stoga zabranjen za turiste. Danas na otoku postoje brojni skriveni tuneli, neki od njih turističke atrakcije, dok su drugi u službi Hrvatske ratne mornarice. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje i istraživanje otoka. Noćenje.+

Dan 3   Petak: Vis – Lastovo (Usluga na brodu: doručak, ručak i kapetanova večera)
Rano ujutro nastavljamo plovidbu prema Lastovu, otoku poznatom po venecijanskoj arhitekturi iz 15. i 16. stoljeća. Lastovo, zajedno s Mljetom, najšumovitiji je hrvatski otok s više od 70% površine pod šumom te je 2007. godine proglašen Parkom prirode. Pauza za ručak i kupanje u jednoj od predivnih uvala. Po dolasku na Lastovo, slobodno vrijeme za kupanje i istraživanje otoka. Večeras uživajte u kapetanskoj večeri na brodu.

Dan 4   Subota: Lastovo - Korčula (Usluga na brodu: doručak i ručak)
Plovidba prema Korčuli, uz pauzu za kupanje prije ručka na brodu. Korčula, bivše venecijansko uporište, dočekuje nas kipovima lavova na gradskim pročeljima i vratima. Ovaj grad, koji se smatra rodnim mjestom Marka Pola, očarat će vas svojom povijesnom ljepotom. Prošetajte jednim od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Slobodno vrijeme iskoristite za istraživanje grada ili večeru u nekom od vrhunskih restorana. Noćenje.

Dan 5   Nedjelja: Korčula - Makarska (Usluga na brodu: doručak, ručak)
Doručak se poslužuje dok plovite prema Makarskoj, uživajući u prekrasnim pogledima na dalmatinske otoke i kopno. Prije ručka i dolaska u Makarsku, planirana je pauza za kupanje. Poslijepodne provedite u Makarskoj, jednoj od najpopularnijih destinacija Splitsko-dalmatinske županije, poznatoj po prekrasnim plažama ispod planine Biokovo. Istražite centar Makarske u vlastitom aranžmanu. Noćenje u Makarskoj.

Dan 6   Ponedjeljak: Makarska - Supetar/otok Brač (Usluga na brodu: doručak, ručak)
Doručak se poslužuje tijekom plovidbe prema Supetru na otoku Braču. Supetar je mali grad, ujedno i središte otoka, koji očarava svojom jednostavnošću i ljepotom. Idealan je za one koji žele uživati u bogatoj spomeničkoj baštini i prirodnim ljepotama. Supetar je omiljeno ljetovalište zbog svojih prelijepih dugih pješčanih plaža, okruženih borovom šumom. Ljubitelji povijesnih znamenitosti mogu posjetiti župnu crkvu Navještenja Marijina, Leroj (zvonik sa satom), crkveni muzej, skulpturu Sv. Viktora, skulpturu Majke Tereze, ranokršćanske mozaike iz 6. stoljeća, neobizantski mauzolej obitelji Petrinović i galeriju Ivana Rendića. Noćenje.

Dan 7   Utorak: Supetar/otok Brač - Split (Usluga na brodu: doručak, ručak)
Doručak se poslužuje tijekom plovidbe prema Splitu. Krstareći prema splitskoj rivijeri, ponovno ćemo imati priliku uroniti u plavetnilo mora u jednoj od brojnih zaštićenih uvala otoka Brača. Dolazak u Split u kasnim popodnevnim satima. Nakon uživanja u pogledu na Splitsku rivijeru, možete se pridružiti vođenom razgledu Splita uz vodiča (po želji). Noć provodimo u Splitu, jednom od gradova pod zaštitom UNESCO-a, čija povijesna bogatstva i ljepota privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Grad je prepun restorana i bistroa s velikim izborom lokalnih specijaliteta te kafića. Noćenje u Splitu.

Dan 8   Srijeda: Split (Usluga na brodu: doručak)
Uživajte u oproštajnom doručku prije nego što se pozdravite sa svojim suputnicima i posadom. Iskrcaj do 09:00 sati.

.

POPUSTI

  • Djeca do 12 godina ostvaruju pravo na 30% popusta.

OBAVEZNA DOPLATA

  • Lučke pristojbe i boravišna pristojba koje se plaćaju na brodu iznose 50€ po osobi. Pristojbe se plaćaju isključivo u gotovini na dan ukrcaja.

CIJENA UKLJUČUJE

  • Krstarenje traje 8 dana i 7 noći prema predviđenom itinereru. Uključuje smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini, dobrodošlicu s pićem i snackom, 6 polupansiona (doručak i ručak, osim večeri koje su navedene u programu) te 1 puni pansion (doručak, ručak i kapetanova večera). Tijekom dana osigurana je obična voda za piće, a jednom dnevno poslužuju se kava/čaj i svježe voće. U ponudi je i room service. Gosti mogu koristiti brodsku opremu kao što su madraci za kupanje i SUP daska, te se mogu opustiti na ležaljkama na sunčalištu broda. Ručnici se mijenjaju prema potrebi, dok se posteljina mijenja jednom tjedno. Besplatan Wi-Fi dostupan je u zajedničkim prostorijama broda.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Na brodu je obavezna doplata od 50€ po osobi za lučke pristojbe i boravišnu pristojbu, koje se plaćaju isključivo u gotovini prilikom ukrcaja. Pića na brodu (osim onih navedenih kao uključena u cijenu) mogu se kupiti samo u brodskom baru. Dodatni troškovi mogu uključivati osobne narudžbe, transfere do/od broda i napojnice za posadu (koje nisu obavezne, ali su uobičajene). Konzumacija pića dopuštena je isključivo iz brodskog bara.

DOPLATA

  • Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

KORISNE INFORMACIJE

Opis kabina:

Sve kabine na brodu, bez obzira na palubu, su klimatizirane i opremljene sefom. Svaka kabina ima prozor (okrugli ili četvrtasti) koji nije moguće otvoriti, potpuno opremljenu privatnu kupaonicu s umivaonikom, WC-om, tušem i sušilom za kosu. Ležajevi u kabinama mogu biti spojeni ili razdvojeni, ali gosti nemaju mogućnost unaprijed odabira. Broj kabine dodjeljuje se prema raspoloživosti, a nije moguće birati unaprijed.

Podaci o brodu Gradina 1: Osnovni podaci: dužina 40 m, širina 7,6 m, kapacitet je 36 putnika u 18 kabina na glavnoj (12) i donjoj palubi (6). Svaka kabina je klimatizirana i raspolaže sa vlastitom potpuno opremljenom kupaonicom. Na gornjoj palubi smješten je salon – restoran, a na krmi broda lounge područje sa klub stolićima i foteljama. Najgornja paluba raspolaže sa sunčalištem te ležaljkama i jacuzzijem.

Sigurnosno – zdravstveni protokol na brodu:

Sve detaljne upute o životu na brodu dobit ćete u završnoj obavijesti o putovanju, najkasnije pet dana prije polaska. Te upute, kao i sve upute posade broda, potrebno je poštivati.

Napomene

  • brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću
  • ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 3 dana prije polaska
  • minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina
  • mrodar može promijeniti rutu i prilagoditi usluge na brodu (pri čemu se usluga zadržava kao polupansion) zbog vremenskih i drugih uvjeta, prema odluci kapetana i posade broda.
  • brodar i agencija zadržavaju pravo iskrcaja putnika s broda ako se ne pridržavaju pravila ponašanja ili uputa posade. U takvom slučaju, agencija i brodar ne preuzimaju odgovornost, a primjenjuju se standardni uvjeti otkaza putovanja.